A BME Automated Drive Lab a 30. ITS World Congress-en, Dubajban!

A BME Gépjárműtechnológia Tanszékhez tartozó BME Automated Drive Lab képviseli Magyarországot a 30. ITS World Congress rendezvényen, amelyre 2024. szeptember 16-20. között kerül sor a Dubai World Trade Centre-ben. Az ITS World Congress a világ legnagyobb, intelligens közlekedési rendszerek és közlekedés digitalizációja területén szervezett eseménye, amely kiemelt fórumot biztosít a legújabb innovációk bemutatására a fenntartható, biztonságos és hatékony közlekedés fejlesztése érdekében.

Laborunkat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. meghívására az ITS Hungary standján találják meg az érdeklődők, ahol bemutatjuk a M1M7 digitális iker modellünket egy interaktív demonstráció keretében. Emellett bemutatjuk a Digital Twin rendszerünk további alkalmazási lehetőségeit, amelyek a közlekedés infrastruktúrájának fejlesztésében jelentős szerepet játszhatnak.

Az eseményen a BME Automated Drive Labot Csonthó Mihály kollégánk képviseli, aki szakértelmével és lelkesedésével hozzájárul a legújabb fejlesztéseink sikeres bemutatásához.

Büszkék vagyunk, hogy részt vehetünk ezen a rangos nemzetközi rendezvényen, és alig várjuk, hogy új szakmai kapcsolatokat építsünk, és elősegítsük a közlekedési rendszerek fejlődését szolgáló innovációink ipari hasznosítását.

A demonstráció során bemutatott egyes fejlesztésekhez kapcsolódó kutatást az Európai Unió támogatta az Autonóm Rendszerek Nemzeti Laboratórium (RRF-2.3.1-21-2022-00002) keretében.