A mesterséges intelligencia és az autóipar forradalma

Beszélgetés Dr. Szalay Zsolttal: A technológia gyors ütemű fejlődésének egyik legjelentősebb területe a mesterséges intelligencia (MI) és annak autóiparra gyakorolt hatása. Dr. Szalay Zsolt, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépjárműtechnológia Tanszékének vezetője és kutatója dr. Aczél Petra vendégeként az „Az Este” című műsorban osztotta meg gondolatait a témáról.

A szoftverek és a digitális megoldások növekvő szerepe

Az autóipar egyik legfontosabb változása a számítógépek és szoftverek elterjedése. Szalay Zsolt rámutatott, hogy a modern járművek inkább hasonlítanak egy számítógépre négy keréken, tele digitális megoldásokkal. Ez a technológiai fejlődés nemcsak a gyártást, hanem a karbantartást is alapjaiban változtatta meg, hiszen a mai autók hibáit gyakran csak speciális diagnosztikai eszközökkel lehet feltárni.

A mesterséges intelligencia alkalmazása

A mesterséges intelligencia (MI) alkalmazása az autóiparban jelentős előrelépést hozott. Az MI-alapú rendszerek lehetővé teszik az önvezető autók fejlesztését, és olyan algoritmusokat kínálnak, amelyek előre jelzik az autók meghibásodásait, így növelve azok élettartamát és biztonságát.

Az autonóm járművek fejlesztése

Az önvezető autók technológiája az évtized végére mindennapi életünk részévé válhat. Az autonóm járművek képesek lesznek baleseteket előre látni és elkerülni, valamint olyan funkciókat ellátni, amelyek az emberi vezetők számára kihívást jelentenek. Szalay Zsolt szerint az elvárások időnként túlzók voltak, de az autóipar és a technológiai cégek folyamatosan dolgoznak a rendszerek biztonságosabbá és megbízhatóbbá tételén.

A járművek komplexitása folyamatosan nő. Egy modern autóban akár százmillió sornyi kód is lehet, ami komoly mérnöki teljesítményt igényel. Ez a komplexitás a vásárlói elvárások és a biztonsági követelmények növekedésével magyarázható. Szalay Zsolt rámutatott, hogy a jövő autói nemcsak gyorsabbak és erősebbek lesznek, hanem intelligensebbek is, jobban integrálva a digitális életünkbe.

Az emberközpontú fejlesztés fontossága

Szalay Zsolt hangsúlyozta, hogy minden mérnöki és technológiai innovációnak az emberi jólétet kell szolgálnia. A társadalmi problémák megoldására irányuló fejlesztéseknek humán-centrikusnak kell lenniük, hogy valóban értéket teremtsenek.

Szalay Zsolt gondolatai rávilágítanak arra, hogy a technológiai fejlődés nem csak technikai bravúrokat, hanem emberközpontú innovációkat is magában foglal. Az autóipar forradalma pedig jó példája annak, hogyan változtatja meg életünket a mesterséges intelligencia és a digitális technológia.

Az interjú itt hallgatható meg.

Hatékony Tudásátadás: Sikeres szakmai továbbképzés a Jaguar Land Rover Hungary fejlesztőmérnökei számára

A BME Gépjárműtechnológia Tanszék Biztonságtechnológiai Kutatócsoportja július 22. és 24. között belső továbbképzést tartott a Jaguar Land Rover Hungary fejlesztőmérnökei számára. A háromnapos esemény során a résztvevők elméleti és gyakorlati betekintést nyertek a járműtervezéssel kapcsolatos E/E (elektromos és elektronikus) biztonsági ismeretek, a Funkcionális Biztonság (Functional Safet – FuSa) kulcsfontosságú területeibe.

Interaktív és gyümölcsöző képzés

Dr. Török Árpád, a Kutatócsoport vezetője és az oktatás szakmai felelőse így nyilatkozott az eseményről: „Lenyűgöző volt látni, milyen aktívak és együttműködőek voltak a JLR kollégái a BME járműbiztonsági oktatási eseményén. Az esemény elméleti és gyakorlati áttekintést nyújtott a járműtervezéssel kapcsolatos E/E biztonsági ismeretek kulcsfontosságú területeiről. Ez a tapasztalat is tökéletesen megmutatta, hogy a tudásátadás csak akkor lehet sikeres, ha folyamatos interakció van a résztvevők és az oktató között. Köszönjük JLR!”

Mérnökök véleménye: tapasztalatok és új megközelítések

A képzés után három résztvevőt kérdeztünk meg tapasztalataikról.

Hogy telt a mai nap? Hogyan éreztétek magatokat a képzésen?

Pázmány József: Nagyon jól éreztem magam, szerintem a képzés kiváló volt. Nagyon hasznosnak találtam, mert alaposan rendbe tette az alapfogalmakat. A munkám során sok fogalommal találkoztam már, hallottam róluk, és adott esetben döntéseket is hoztam velük kapcsolatban. Azonban nagyon hasznos volt az alapoktól megérteni és rendszerezni a tudást.

Mi a véleményed a képzés gyakorlati részéről?

Kóbor Balázs: Úgy gondolom, mindenképpen hasznos volt, hogy gyakorlati példákon keresztül is láthattuk azt, amit az elmúlt két napban elméleti szinten megismertünk. Jó volt az elméletben elsajátítottakat átültetni a gyakorlatba. Számomra különösen érdekes volt látni, hogy a gyakorlati megoldások hogyan kapcsolódnak az elméleti alapokhoz. Az oktatás rendbe tette a témához kapcsolódó fogalmakat, és segíteni fog abban, hogy a jövőben egy közös nyelvet beszéljünk a csapaton belül.

Volt valami új megközelítés vagy érdekes dolog számodra a képzés folyamán?

Taha Özcelik: Alapvetően már majdnem egy éve dolgozom funkcionális biztonsági mérnökként, és ez a képzés különösen jelentős volt számomra, mert erről a tanszékről diplomáztam. Nagyon emlékezetes volt újra tanulni a professzoraimtól csaknem egy év után. Technikai szempontból lehetőségem volt jobban megérteni és összehasonlítani a cégnél szerzett gyakorlati tudásomat az itt átadott elméleti ismeretekkel. Ez a képzés segített fejleszteni a funkcionális biztonsági témakörök átfogó megértését. Magam részéről nagyon ajánlom, hogy folytassák az ilyen típusú képzéseket a JLR és a BME együttműködésében különböző témákban, mint például rendszermérnöki, irányítástechnikai, funkcionális biztonsági és kiberbiztonsági területeken.

Taha Özcelik

Az egyetemi-ipari együttműködés modellje

Ez a képzés kiváló példája a felsőoktatás és az ipar közötti együttműködésnek, ahol a programot kifejezetten az ipar – jelen esetben a Jaguar Land Rover – igényeihez igazítják.  Az ilyen partnerségek nemcsak a résztvevők tudását bővítik, hanem lehetőséget teremtenek a BME és a JLR közötti további együttműködésre is. Ezek a képzések erősítik az akadémiai és ipari partnerek közötti kapcsolatot, és hozzájárulnak a gyakorlati és elméleti tudás integrálásához, amely elengedhetetlen a járműipar gyorsan változó világában.

A BME Gépjárműtechnológia Tanszék továbbra is elkötelezett amellett, hogy a legmagasabb szintű képzést nyújtsa Jaguar Land Rover Hungary mérnökei számára, biztosítva ezzel a jövőbeni innovációkat és fejlesztéseket a járműbiztonság területén.

Az oktatás során bemutatott egyes fejlesztésekhez kapcsolódó kutatást az Európai Unió támogatta az Autonóm Rendszerek Nemzeti Laboratórium (RRF-2.3.1-21-2022-00002) keretében.