A BME Automated Drive Lab a 30. ITS World Congress-en, Dubajban!

A BME Gépjárműtechnológia Tanszékhez tartozó BME Automated Drive Lab képviseli Magyarországot a 30. ITS World Congress rendezvényen, amelyre 2024. szeptember 16-20. között kerül sor a Dubai World Trade Centre-ben. Az ITS World Congress a világ legnagyobb, intelligens közlekedési rendszerek és közlekedés digitalizációja területén szervezett eseménye, amely kiemelt fórumot biztosít a legújabb innovációk bemutatására a fenntartható, biztonságos és hatékony közlekedés fejlesztése érdekében.

Laborunkat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. meghívására az ITS Hungary standján találják meg az érdeklődők, ahol bemutatjuk a M1M7 digitális iker modellünket egy interaktív demonstráció keretében. Emellett bemutatjuk a Digital Twin rendszerünk további alkalmazási lehetőségeit, amelyek a közlekedés infrastruktúrájának fejlesztésében jelentős szerepet játszhatnak.

Az eseményen a BME Automated Drive Labot Csonthó Mihály kollégánk képviseli, aki szakértelmével és lelkesedésével hozzájárul a legújabb fejlesztéseink sikeres bemutatásához.

Büszkék vagyunk, hogy részt vehetünk ezen a rangos nemzetközi rendezvényen, és alig várjuk, hogy új szakmai kapcsolatokat építsünk, és elősegítsük a közlekedési rendszerek fejlődését szolgáló innovációink ipari hasznosítását.

A demonstráció során bemutatott egyes fejlesztésekhez kapcsolódó kutatást az Európai Unió támogatta az Autonóm Rendszerek Nemzeti Laboratórium (RRF-2.3.1-21-2022-00002) keretében.

A BME Gépjárműtechnológia Tanszéke a CIFIT 2024-en – Magyarország díszvendégként szerepel

A BME Gépjárműtechnológia Tanszéke részt vesz a China International Fair for Investment and Trade (CIFIT) 2024 rendezvényen, amelyet szeptember 8-11. között Xiamenben, Kínában rendeznek meg. Az esemény különlegessége, hogy Magyarország díszvendégként szerepel, így lehetőségünk van kutatási eredményeink bemutatására a nemzetközi közönség előtt, hozzájárulva hazánk kiemelkedő megjelenéséhez.

A tanszékünk által fejlesztett Intelligens Gyalogátkelőhely megoldás, amely egy valós idejű digitális ikerkeretrendszeren alapul, különösen figyelemre méltó. Ezzel a fejlesztéssel a jövő közlekedési technológiáját hozzuk közelebb a látogatókhoz, egyedi AR élményt kínálva. A megoldás nemcsak a közlekedésbiztonságot növeli, hanem az innováció iránti elkötelezettségünket is tükrözi. A bemutatónk a C312-es standon tekinthető meg.

Külön büszkeség számunkra, hogy a DriveByCloud Kft., egy tanszéki munkatársak részvételével által alapított egyetemi spinoff vállalkozásunk, szoros együttműködésben vesz részt a projekt bemutatásában. Ez az együttműködés is jól példázza az egyetem és az ipar közötti kapcsolat sikerességét, valamint a kutatási eredmények piaci hasznosításának lehetőségeit.

Innováció és Kutatás a Nemzetközi Porondon

A CIFIT 2024 nemcsak a technológiai újítások bemutatásáról szól számunkra, hanem lehetőséget ad arra is, hogy tovább mélyítsük a kutatási együttműködéseket és új kapcsolatokat építsünk ki a nemzetközi szakmai közösséggel.

Dr. Szalay Zsolt, a Gépjárműtechnológia Tanszék vezetője így nyilatkozott a rendezvény kapcsán:
„A CIFIT 2024 remek lehetőség számunkra, hogy nemcsak az intelligens közlekedési megoldásainkat mutassuk be, hanem új nemzetközi partnereket találjunk, akikkel közösen dolgozhatunk a jövő technológiáin. Az olyan fejlesztések, mint az intelligens gyalogátkelőhely, hozzájárulnak a globális közlekedési kihívások megoldásához, és új kapukat nyitnak meg a kutatási együttműködések előtt.”

A rendezvényen való részvétel lehetőséget nyújt arra, hogy közvetlen visszajelzéseket kapjunk az iparág legnagyobb szereplőitől, és továbbfejlesszük megoldásainkat a jövő kihívásainak megfelelően.

A demonstráció során bemutatott egyes fejlesztésekhez kapcsolódó kutatást az Európai Unió támogatta az Autonóm Rendszerek Nemzeti Laboratórium (RRF-2.3.1-21-2022-00002) keretében.