Előadóként vettünk részt a Bosch fejlesztőmérnökeinek nemzetközi belső képzésén

A BME Gépjárműtechnológia Tanszéke előadóként jelent meg azon a Bosch által szervezett, magyar és nemzetközi közönség számára a Robert Bosch Kft. Bosch Budapest Innovációs Kampuszán tartott belső képzésen, melyen többek közt a mesterséges intelligenciával kapcsolatos fejlesztésekkel is foglalkozó mérnökök vettek részt.

A Bosch Summer School névre keresztelt, fejlesztőmérnökök továbbképzésére létrehozott kétnapos programra több mint 100 fős részvétellel idén november 6-7-én került sor.

A 4. éve futó programon most első ízben lehetett jelen egyetemi szereplő. Szigorú titoktartási kötelezettségvállalás mellett kutatómérnökeink így betekinthettek a Bosch mesterséges intelligenciával kapcsolatos kutatásainak mélységeibe is, és megismerhették a fejlesztésekben jelentkező aktuális kihívásokat.

„Nagy örömet jelent számunkra, és büszkék vagyunk rá, hogy a többéves együttműködésünk során felépült kölcsönös bizalomra és kutatóink szaktudására építve – egyetemi szereplőként elsőként – részt vehettünk egy ilyen jelentős és nagy múltú multinacionális ipari partnerünk egyik kiemelt képzési eseményén.” – mondta dr. Szalay Zsolt, a Gépjárműtechnológia Tanszék vezetője az esemény után.

A kamera-lidar fúzió alapú környezetészlelés témakörében Csonthó Mihály, a dinamikai határokon történő, megerősítéses tanuláson alapuló mozgástervezés és -irányítás témakörében Tóth Szilárd Hunor, a neurális hálózatok működésének ismert/ismeretlen, helyes/helytelen értékelési kritériumok tükrében történő vizsgálatáról pedig dr. Török Árpád munkatársunk tartott előadást.