Ifjú tehetségek látogatása a BME Gépjárműtechnológia Tanszékén!

Büszkén fogadtuk a Fáy András Technikum egyik diákja édesanyjának kezdeményezését, aki a gépjármű mechatronikai technikus képzésben részt vevő 30 tanuló részére keresett tartalmas szakmai programot. Ennek eredményeként jutott el megkeresésével a BME Gépjárműtechnológia Tanszékéhez.

A középiskola 10. A osztálya számára kétórás programot szerveztünk.  Dr. Szalay Zsolt tanszékvezető érdekes betekintést nyújtott a diákoknak a járműmérnök képzés legfontosabb tudományterületeibe, az itt folyó kutatásokba, és beszélt a legfontosabb ipari együttműködésekről.  A látogatás során a diákok olyan izgalmas témákról is hallhattak, hogy pl. hekkelhető-e egy autó, vagy hogy milyen kutatások zajlanak az önvezető járművekkel és a környezetérzékeléssel kapcsolatban. Később kisebb csoportokban felfedezhették a járműcsarnokunk eszközparkját is.

Teigler Ildikó, a látogatást szervező szülő elmondta: „Nagyon örültünk a pozitív visszajelzésnek. A tanszék honlapján olvastam, hogy nyáron a Gyerekegyetem keretében fogadtak kisiskolásokat.  Arra gondoltam, talán hasonló program a középiskolásokat is érdekelné, a jobb tanulókat pedig a mérnöki pálya felé terelné. Érdekes volt látni, hogy a tanszék milyen izgalmas lehetőségeket kínál a középiskolások számára is, és reméljük, hogy ez inspiráció lehet a jövő mérnökei számára.”

Szalay Zsolt tanszékvezető a programot követően megosztotta gondolatait az esemény kapcsán: „Nagyon örültem a megkeresésnek, az pedig, hogy valaki ezt szülőként szervezi az osztálynak, különösen figyelemre méltó. Fantasztikus volt látni a diákok érdeklődését és lelkesedését! Egyetemünk és így tanszékünk is fontosnak tartja a kapcsolatépítést az érdeklődő, tehetséges diákokkal. Többek között ezért is szervezzük a Gyerekegyetemet. Örülök, hogy a 10. osztályos gyerekek számára is érdekes programot tudtunk összeállítani.”

A BME Gépjárműtechnológia Tanszéke továbbra is nyitott és elkötelezett a fiatal tehetségekkel való kapcsolatépítésben és a szakma iránt érdeklődő diákok támogatásában.