A BME Automated Drive bemutatkozása a 4500 fős dublini szakmai fórumon

Április 15-18. között rendezték Dublinban „10th Transport Research Arena” címmel Európa kétévente megtartott legjelentősebb közlekedéssel foglalkozó szakmai rendezvényét. Az idei konferenciára több, mint 1.000 tudományos cikk érkezett be, melyek közül a legjobbakat a helyszínen is bemutathatták a szerzőik. Munkatársunk a Modelling and Simulation” c. szekcióban szerepelhetett.

A rangos eseményen a BME Automated Drive Labor képviseletében Tomaschek Tamás Attila, tanszékünk PhD hallgatója tartott előadást „Simulating the effects of connected and automated vehicles on traffic management” címmel. A prezentáció a Central System (Központi rendszer az automatizált járművek tesztelésének és működésének támogatásához)” 2020-1.2.3-EUREKA-2021-00001 projektben kitűzött célokba és eddig elért eredményekbe adott betekintést.

Tomaschek Tamás előadását követően kiemelte: „A rendezvény egyedülálló közeget teremt az információ- és tapasztalatcseréhez az ágazat döntéshozói, élenjáró kutatási és innovációs szereplői között, így nagy büszkeség és öröm számomra, hogy lehetőségem volt előadóként megjelenni ezen a fontos eseményen.”

A TRA konferencián valamennyi közlekedési mód és ágazat képviselteti magát, beleértve a személy- és teherszállítás, valamint a városi, regionális és távolsági közlekedés szereplőit A rendezvény rekordot jelentő, 4500 fölötti érdeklődőt vonzott a világ minden tájáról. Fontos eredmény Magyarország számára, hogy a következő, 2026-os konferencia rendezési jogát Budapest nyerte el.