A BME spinoff DriveByCloud Kft. nemzetközi befektetői közösség előtt: Sikeres szereplés az EELISA Next Level rendezvényen

Az EELISA Next Level rendezvényen vett részt a BME Gépjárműtechnológia Tanszéke és egyetemi Spinoff vállalata Németországban, ahol a vállalkozásoknak szóló, tőkebevonást segítő eseményen startup-ok mutathatták be befektetői pitchüket.

Az eseményre az európai hálózatban szereplő intézményekhez kötődő vállalkozások jelentkezhettek, és a pályázó több mint 50 jelentkezőből a legjobbnak talált 15 startupot hívták meg a március 22-23-án Nürnbergben megtartott rendezvényre.  Az eseménynek a Friedrich-Alexander Egyetem (FAU) által támogatott Zollhof Tech Inkubátor biztosított helyszínt.

Az eseményen a BME-t és Magyarországot képviselő DriveByCloud Kft. nemzetközi közösség és a befektetők előtt mutatta be termékfejlesztési elképzeléseit. A verseny-prezentációja után Vincze Zsolt, a DriveByCloud Kft. ügyvezetője és a Gépjárműtechnológia Tanszék kutatója hangsúlyozta: „Nagyon komoly eredménynek tartom, hogy egy ilyen erős mezőnyben 50 jelentkező közül bejutottunk a legjobb 15 közé, és itt egy széles tudományos-szakmai közönségnek és nemzetközi befektetői körnek mutathattuk meg kutatói munkánk piacon hasznosítható fejlesztéseit, melyeket a spinoff vállalkozásunk fog értékesíteni.

A DriveByCloud Kft. olyan szolgáltatásokat nyújt, amelyek javítják az autóipari tesztelés hatékonyságát. Ezek közé tartozik az infrastruktúra alapú, valós idejű közúti adatok szolgáltatása és a virtuális tárgyakkal végzett kevert valóságú tesztelés. Felhőalapú járművezérlést és teleoperációt is biztosít, továbbá lehetővé teszi a kooperatív érzékelést és működtetést a környezet valós idejű digitális ikertestvérének használatával. A cég innovatív megoldásai révén elősegíti a járműipar technológiai fejlődését és biztonságát.

Vincze Zsolt & Dr. Rövid András

Dr. Rövid András & Vicze Zsolt

Az önvezető járművekkel összefüggésben bemutatott fejlesztésekhez kapcsolódó kutatást az Európai Unió támogatta az Autonóm Rendszerek Nemzeti Laboratórium (RRF-2.3.1-21-2022-00002) keretében.