Új biztonsági funkciók sikeres tesztelése – Videók!

A sikeres demonstráció során mutattuk be a környezetet valós időben modellező és értelmező központi rendszer szolgáltatásait, egy trajektória tervező és egy ütközés elkerülést megvalósító biztonsági funkciót.

A központi rendszer rádiós kapcsolaton keresztül továbbítja a járműnek az elkerülő manőver adatait vagy akár a beavatkozó jeleket, így vezetve végig a járművet az ütközés elkerülést garantáló pályán. Egy ilyen rendszer lehetőséget nyújt különféle vezetéstámogató rendszerek tesztelésnek automatikus végrehajtására és a járművek kooperatív irányítására is. A demonstráció megvalósításában a BME és a VirtualVehicle kutató-fejlesztő mérnökei vettek részt.

Az első demonstráció során egy virtuális gyalogossal való ütközés elkerülés volt a cél, míg a második demonstráció során egy fizikai teszt bábut kellett a járműnek kikerülnie.

Mindkét demonstráció sikeres volt.

________________________

A demonstráció a „Központi rendszer az automatizált járművek tesztelésének és működésének támogatásához” című EUREKA projekt (2020-1.2.3-EUREKA-2021-00001) keretében valósult meg.