Idén is indul Safety First!

Idén is indul Safety First!

Tanszékünk idén már második alkalommal rendezi meg a Safety First!  csapatversenyt az egyetem hallgatóinak körében.

A „SAFETY FIRST!” háromfordulós csapatversenyt a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépjárműtechnológia Tanszéke szervezi meg évente. A verseny célja a közlekedés biztonságával foglalkozó tudományterület népszerűsítése, és hogy a téma iránt érdeklődő hallgatókat innovatív kutatási ötleteik megvalósítására motiváljuk. A verseny során támogatjuk diákjainkat, hogy innovatív megoldásokat találjanak a közlekedés- és járműbiztonságot érintő aktuális problémák megoldására.

Az első fordulóban a 3 fős csapatoknak egy rövid előadás keretében bemutatják, hogy milyen lehetőséget látnak a választott biztonsági probléma megoldására. A prezentációt és a jelentkezéskor leadott kivonatot egy szakértői bizottság értékeli és választja ki a továbbjutókat.

A verseny második fordulójában részt vevő csapatok munkáját ipari és egyetemi konzulensek támogatják, bekapcsolódva a fejlesztési folyamatba. Ennek eredményeként a csapatok egy 6-10 oldalas összefoglaló keretében mutatják be az általuk fejlesztett koncepciót és annak alkalmazhatóságát, akár modell-alapú tesztekkel alátámasztva ennek előnyeit.

A harmadik fordulóban résztvevő csapatok egy demonstráción keresztül mutatják be az ötletüket és koncepciójuk gyakorlati alkalmazását.

A verseny lehetőséget ad a jelentkezők számára, hogy a megszerzett természettudományos, műszaki és matematikai ismereteiket együttesen alkalmazva költséghatékony koncepciókat alkossanak és fejlesszenek a közlekedésbiztonság területén. A tudás megmérettetése mellett ez kiváló alkalom a más hallgatókkal, ipari és akadémiai szakértőkkel történő kapcsolatépítésre.

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: március 8.

További részletek és jelentkezés ITT.